Om oss

VAD ÄR TAOISTISK TAI CHI™ ?

Taoistisk Tai Chi™ kom till Nordamerika med Moy Lin Shin, en taoistisk mästare som studerade taoistiska övningar för ett hälsosamt och långt liv i över 40 år. Genom att sammanföra teori och praktik från olika taoistiska övningar för hälsa, meditation och traditionell kinesisk medicin, har han utvecklat en form av Taoistisk Tai Chi™ som fokuserar på att återställa och uppehålla ett naturligt tillstånd av hälsa och välbefinnande.

TAOISTISK TAI CHI FÖRENING I SVERIGE
Taoistisk Tai Chi Förening i Sverige finns på två platser, Stockholm och Trollhättan. I Stockholm grundades föreningen i början av 1990 och några år senare i Trollhättan.

Föreningen är ideell och inga arvoden utgår till styrelsemedlemmar, instruktörer eller volontärer. Avgifter och gåvor används för att utveckla föreningen och kvalitén på undervisningen. Taoistisk Tai Chi Förening i Sverige är en del av The International Taoist Tai Chi Society och arbetar med samma anda och målsättning som den internationella föreningen.

Som medlem är man välkommen att träna i samtliga klubbar i hela världen samt att delta i olika kurser.
Den internationella föreningen grundades av Master Moy Lin–Shin på 70 talet i Toronto/Kanada.

MÅLSÄTTNINGEN FÖR TAOISTISK TAI CHI FÖRENING

– Göra Taoistisk Tai Chi™ tillgänglig för alla
– Främja de positiva hälsoförbättrande egenskaperna med Taoistisk Tai Chi™
– Främja kulturellt utbyte
– Hjälpa andra

ANDRA TAOISTISK TAI CHI™ FORMER OCH METODER

Andra grenar av Taoist Tai Chi™ Internal Arts Of Health som kan man lära sig inom föreningen är Liuhebafa (Lok Hup Ba Fa) vilken tillsammans med Xingyi quan (Hsing-I) uppstod i Kina ca 1000 år e.Kr.

Inom föreningen undervisar man och utövar även former som: taijljian (Svärd), Taijidao (Sabel), qigong (Chi Kung), meditation och chanting-ceremonier.

Alla dessa former och metoder kan man lära sig och utöva genom att delta i evenemang arrangerade inom ramen av The International Taoist Tai Chi Society.