Lär dig Taoistisk Tai Chi

PÅ EN WEEKEND

Den tai chi form du blir undervisad i är en av de träningsmetoder som har sitt ursprung i den klassiska kinesiska filosofin taoismen. Den har utvecklats av mästare Moy Lin-Shin, en taoistisk munk som vigt sitt liv till att lära ut kunskapen för hur vi kan bli friskare, gladare och mer harmoniska människor med hjälp av dessa metoder.

Denna tai chi form består av en sekvens med 108 rörelser som ökar smidigheten och stärker alla rörliga delar i kroppen. De 108 rörelserna kallas för ett set. Utförandet av rörelserna ger en meditativ ro som tömmer sinnet på tankar och ger en större ro och balans.

Tid och plats

STOCKHOLM
Bandhagshallen
Trollesundsvägen 47, Bandhagen
(T-bana Bandhagen) – Karta

Lördag  11/11 10.00-15.00
Söndag 12/11 12.00-17.00

 Anmälan till info@taoist.se
samtidig betalning till konto 93 87 86-1
Uppge namn och ”weekend” på talongen

Pris: 1350 kr (reducerat pris: 950 kr som gäller arbetslösa, pensionärer och studerande)

 

Kursen består av en genomgång av de 108 rörelserna i tai chi setet. Efteråt kommer du att kunna utföra tai chi setet tillsammans med mer vana grupper. Priset inkluderar medlemskap i Taoistisk Tai Chi Förening i Sverige i 6 månader med obegränsad tillgång till till alla klasser. Du kan därefter fritt välja om du vill fortsätta i en av våra nybörjarklasser eller om du vill gå vidare till fortsättningsnivå (vilket vi uppmanar till).

Kläderna bör vara bekväma och platta skor rekommenderas. Det kommer att finnas te och lättare tilltugg, men inga egentliga måltider.

Tai chi träningen är möjlig och givande nästan oavsett fysisk form. Som följd av den koncentrerade formen på denna kurs kan du förvänta dig 2 intensiva dagar.

Etnografiska_2014_mirror